IMF'den Çin'e çağrı

İMF'nin, Çin'e hisse senedi piyasasındaki satış dalgasını engellemek için alından önlemleri sonlandırması çağrısında bulunduğu iddia edildi

Bigpara Haber

Uluslararası Para Fonu (IMF), konuya yakın bir kişinin ifadesine göre, Çin’in hisse senedi piyasasındaki satış dalgasını engellemek için alından önlemleri sonlandırması çağrısında bulundu. Hisse senedi piyasasındaki gerileme, piyasa değerinden 4 trilyon dolara yakın bir miktarın silinmesine yol açmıştı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Washington merkezli fon, Çin hükümetine önemli bozulmaları önlemek amacıyla gerçekleştirilen müdahalelerin uygun olduğunu ancak fiyatların piyasa güçleri tarafından belirlenmesine izin verilmesi gerektiği mesajı verdi. IMF’in konu ile ilgili tartışmalarına yakın olan kaynak görüşmelerin dışarıya kapalı olması nedeniyle isminin açıklanmasını istemedi. Aynı kaynağa göre Çin yetkilileri, IMF’e önlemlerin geçici olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

IMF, hisse senedi piyasası ile ilgili endişelerini yuanın rezerv para birimi olması ile ilgili bu yıl yapacağı değerlendirme ile bağdaştırmadı. Bu da piyasa önlemleri kalıcı olmadığı sürece Çin’in finansal sistemini açmaya devam ederek IMF’in onayını hala alma şansı olduğuna işaret ediyor.

Diğer Ekonomi Haberleri