`IMF`yle anlaşma üç yıl kazandırır`

Bigpara Haber
Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, IMF ile yeni bir anlaşma 2 - 3 yıl kazandırır. Kırılganlığı azaltır. Borçların sürdürülebilirliği konusunda endişeleri giderir dedi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, IMF ile yeni bir program Türkiye`ye 2 - 3 yıl kazandırır dedi.
Anadolu Buluşması kapsamında, Erzurum`da bayilerle yaptığı toplantıda konuşan Mustafa Koç, IMF ile yeni bir program, ekonomide beklenmedik bir dış etkiye karşı kırılganlığı azaltır, borçların sürdürülebilirliği konusundaki endişeleri giderecek bir program, ivedilikle açıklanmalı. IMF ile yeni bir program, iş dünyamıza 2 - 3 yıllık bir süre kazandırır dedi.
AB ülkelerinin, kendi içişlerinden çok Türkiye`yi konuştuğunu, G8 ülkeleri toplantısına Türkiye`nin davet edildiğini, İslam Konferansı Örgütü`nde tezlerinin desteklendiğini, ve Genel Sekreterlik görevinin üstlenildiğini, KKTC`nin ilk kez bir uluslararası platformda devlet olarak kabul edildiğini hatırlatan Koç, şöyle devam etti:
NATO Toplantısı da Türkiye için bir gövde gösterisi olmanın ötesinde anlamlar içeriyor. İzlenimlerimize göre, KKTC`nin izolasyonunu hafifletmeye yönelik önlemler geli-yor. Bunlara, 30 Haziran`da ABD`nin Irak`ta yönetimi devretmeye hazırlanışını eklerseniz, şu tablo artık açıkça ortaya çıkıyor; Türkiye şimdi yeni bir küresel rol ile karşı karşıyadır. Buradan tüm toplumumuza, şu mesajı vermek isterim; Türkiye, şimdi üstüne düşen yeni küresel rolün hakkını vermelidir.
Koç Holding CEO`su Bülend Özaydınlı da, ekonomideki gelişmelerin bu kadar iyi gideceğini kendilerinin bile tahmin edemediğini belirtti.

Diğer Genel Haberleri