IMF`ye 4 Nısan`a randevu verildi

Bigpara Haber
Piyasaları sarsan IMF gerginliği bitiyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti görüşmelerde bulunarak, daha önce üzerinde mutubakata varılan Niyet Mektubu taslağını güncelleştirmek amacıyla 4 Nisan`da Türkiye`ye geliyor.

Hazine Müsteşarlığı`ndan yapılan açıklamada, IMF ile yeni stand-by düzenlemesine ilişkin olarak, Aralık ayında sonuçlandırılan çalışmalarda üç yıllık ekonomik programımızın makroekonomik çerçevesi ve taslak niyet mektubu üzerinde mutabakata varıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

Aralık ayından bugüne kadar yapısal reformlar alanında, özellikle bankacılık, sosyal güvenlik ve gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemelerde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Devlet Bakanı Ali Babacan, kaydedilen gelişmeler ışığında niyet mektubu taslağını güncelleştirmek amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere, Uluslararası Para Fonu heyetini ülkemize davet etmiştir. Görüşmelere 4 Nişan 2005 tarihinde başlanılacaktır.

IMF Heyeti`nin hafta sonundan sonra gruplar halinde Türkiye`ye geleceği, Türkiye Masası şefliğinden ayrılan Rıza Moghadam`ın da gecikmeli olarak toplantılara katılacağı öğrenildi.

Öte yandan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan teşvikli iller konusunda 49 olan sayıyı daha yukarı taşımaya niyetleri olmadığını söyledi.

Diğer Genel Haberleri