IMF Sözcüsü Açıkladı: Kredi Kararı Her An Çıkabilir

Bigpara Haber

Bankacılık sektöründeki sarsıntının yarattığı likidite sıkıntısı ve dolara hücum karşısında, Türkiye piyasasını rahatlatacak bir taze para operasyonu yapması beklenen Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri, bu konudaki kararın her an çıkabileceğini belirtiyorlar.

IMF Sözcüsü Connie Lotze Milliyet`e yaptığı açıklamada, Fon`un Türkiye`ye ilave kredi verme konusunda henüz bir kararı olmadığını yineledi, Ancak gelişmeler çok hızlı. Her an yeni bir tutum alabiliriz diye konuştu.

Türkiye`ye bazı politika önlemleri önerdiklerini belirten Lotze, bu önlemlere ek olarak, piyasayı rahatlatmaya yönelik bir kredi sağlanması konusunda değerlendirmelerin sürdüğünü vurguladı. Lotze, Türkiye`ye önerdikleri önlemlerin stand - by anlaşmasının mevcut hükümleri dışına çıkmadığını da belirtti.

Fon kaynakları, Türkiye`ye nakit girişinden ziyade, Merkez Bankası`nın bankalara sattığı dolar miktarına eşit bir kredi garantisi verilmesi üzerinde durulduğunu doğruladılar. Bu yönde bir karar alınması halinde Türkiye`ye 5 milyar doların üzerinde garanti verilmesi mümkün.

Öte yandan, Aralık`ın üçüncü haftasında, mevcut stand- by anlaşması kapsamında, serbest bırakılması zaten gündemde olan 600 milyon dolarlık kredi diliminin öne çekilmesi de gündemde.(MİLLİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri