ımf Mayista Sinava Geliyor.

Bigpara Haber
IMF, stand-byanlasmasinin ilk 3 aylik uygulamas onuclarini degerlendirmek uzere Mayis ayinda Turkiye`ye geliyor. Ocak-mart donemindeki sozlerini tutan hukumeti, nisan-haziran doneminde de oldukca agir ev odevleri bekliyor. Bankacilik, sosyal guvenlik, tarim, vergi, kamu maliyesi ve ozellestirme alaninda bir dizi adim atilmasi ve yasa cikarilmasi gerekecek. Niyet mektubu cercevesinde haziran ayi sonuna kadar Turkiye`nin yapmasi gereken baslica isler konu basliklari itibariyle soyle:
1. Bankacilik duzenlemeleri: Muhasebe kurallari degistirilerek uluslararasi standartlara uyumlu hale getirilecek. Sermaye yeterliligi ile ilgili kurallar hayata gecirilecek.
2.Kamu maliyesi: Subat ayi itibariyle gereksiz butce disi fonlarin belirlenerek 20 tanesinin kapatilmasi gerekiyordu. Bu yonde bir karrname ve yasa tasarisi hazirlandi. Bu islemlerin amamlanmasi icin son tarih Haziran 2000. Basta devlet garantileri olmak uzere varolan tum yukumlulukler icin bir borc stogu cikarilarak kamuoyuna duyurulacak.
3. Ozellestirme: GSM lisans satisi nisan ayi icinde sonuclanacak. SEKA, TUGSAS, Petkim, Isdemir, THY ozellestirme ihaleleri acilacak.
4.Sosyal guvenlik: OZel emeklilik fonlari ile saglik ve sosyal guvenlik hizmetlerinin birbirinden ayrilmasina donuk yasal altyapi tamamlanacak.
5.Tarim: Dogrudan geir destegi ile ilgili pilot uygulama baslatilacak. Tarim satis kooperatifleri birliklerine ozerklik saglayan yasa tasarisi yururluge girecek.
6.Vergi: Donmus vergi alacaklari icin vergi izleme sistemi kurulacak. (YENI BINYIL)

Diğer Genel Haberleri