ımf Bizden Cok Inaniyor.

Bigpara Haber
Is Bankasi Genel Muduru veBankalar Birligi Baskani Ersin Ozince, IMF`de Turkiye`ye yonelik ciddi bir inanc ve guven gordugunu acikladi. Makro Ekonomik dengelerin bir an once kurulmasinin onemine isaret eden Ozince, `Elimizdeki firsati kullanamazsak bir daha bu firsati yakalayamayiz` dedi. Bankalarin reforma hazirlikli oldugunu belirten Ozince, mevduata yuzde 100 guvencenin kademeli olarak kaldirilmasini onerdi.
Gerek Cottarelli`de gerekse Dunya Bankasi yetkililerinde muazzam bir taahhut ve Turkiye`ye inanc gordum. Bizim konularimizi bizden fazla sahiplenmisler gibi. Tahammulluler. `Sizden adam olmayacak` havasinda degiller. Turkiye`deki programi inatla, israrla misyon edinmisler. Yabancilar bile bu kadar inancla yaklasinca ben de gelecege dair olumlu tablo ciziyorum. Ulkemizde gerek mali sektorde gerekse mali sektore muhatap olanlarda finansal bilinc cok gelisti. Sadece ozel bankalarda degil kamu bankalarin da bir mali kultur, yetismis insan ve ciddi bankacilik birikimi var. Turk banakcilik sektoru, reforma hazirlikli. Bankalar hicbir sekilde standartlarin yukseltilmesine karsi degiller. Mali sektorde restorasyon bir sikinti yaratmayacaktir. sektorun kefili zaten devlet olmustur. Kirilir, sarilir, duzeltilir. Mevduata yuzde 100 guvencenin AB standartlarina getirilmesi lazim. Mevduata guvencenin uluslararasi olcutlere tasinmasi ne kucuk tasarruf sahiplerini ne de vergi mukelleflerini urkutmemelidir.
POAS ve GSM ile ilgileniyoruz: Ersin Ozince Petrol Ofisi ihalesine ilgilerinin surdugunu belirterek `Genis tabanli bankacilik hizmeti vermemize katki saglayacak ozellestirmelere olan ilgimiz suruyor` dedi. Ozince GSM lisanslari konusunda ise `Alinmis bir kararimiz yok ancak inceliyoruz. Niyetimiz var` seklinde konustu. Gerek Ankara`daki binayi gerekse Istanbul`daki gokdelenleri Gayrimenkul Yatirim Ortakligi sirketimize devrettik. Bu sirketin hisselerini onumuzdeki ay halka arzedecegiz. Bir anlamda Is Bankasi`nin tapusunu verecegiz. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri