IMF Başkanı'ndan önemli Çin açıklaması

IMF Başkanı Lagarde, "Çin, döviz politikası konusunda daha açık iletişim kurmalı" şeklinde belirtti.

Bigpara Haber

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Çin'in dünya ekonomisinde büyüyen ağırlığı ışığında aralarında kur politikasının da olduğu önemli  politikaları konusunda daha açık iletişim sağlaması gerektiğini söyledi.

Lagarde yaptığı açıklamada "Uluslararası sermaye akışlarında dalgalanmalardan kaynaklı riskler artıyor, bu durum ihtiyaç duyan ülkeler için finansal güvenlik ağlarının iyileştirilmesinin önemini artırıyor" diye konuştu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Lagarde, IMF'in global finansal kriz sonrası ortaya konan ihtiyatı kredi hatlarının kullanımına ilişkin sıkıntıları nasıl ortadan kaldırılacağı konusunu değerlendirmesi gerektiğini de vurguladı.

"SDR'NİN ARTIRILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

Öte yandan Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, Çin hükümetinin IMF'in özel çekim hakkının (SDR) yurt içi ekonomide kullanımını artırmak için çaba göstereceğini söyledi.

Zhou, Çin'in yakın gelecekte döviz rezervlerini rapor ederken ABD Doları ve SDR'yi birlikte kullanacağını belirtirken, hükümetin ayrıca Çin'de SDR cinsinden tahvil ihracını değerlendireceğini vurguladı.

Diğer Ekonomi Haberleri