İhracat Üssü Açılıyor

Bigpara Haber

İstanbul`da ihracatla ilgili tüm birimleri aynı çatı altında toplayan Dış Ticaret Kompleksi, bugün açılıyor. İhracatçılara çağdaş bir ihracat üssü kazandırmayı amaçlayan Dış Ticaret Kompleksi`nin birinci etabı, 25 milyon dolarlık harcamayla tamamlandı.

Halkalı ve Atatürk Havalimanı gümrüklerine ve serbest bölgeye yakın olan Yenibosna`da, E - 5 karayolu ile TEM`in kesiştiği noktada yer alan komplekste, ``akıllı bina`` tekniği ile inşa edilerek hizmete açılan 3 blok ve bir bağımsız binadan oluşan binada, TİM, İTKİB, İMMİB, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri bünyesindeki ihracatçı birlikleri ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi Marmara Bölge Müdürlüğü, İTO`nun Temsilciliği bulunuyor.

İkinci etaba para aranıyor

Projenin ikinci etabı 5 ayrı üniteden oluşacak. Tamamlandığında 250 metrekarelik kapalı alanı kapsayacak ve 20 bin kişinin çalışmasına olanak sağlayacak ikinci etapta, 5 yıldızlı otel, kongre merkezi, alışveriş merkezi, ticaret merkezi, laboratuar merkezi, showroom, 500 araçlık kapalı otopark ile sosyal üniteler bulunacak. İkinci etabın finansmanı uluslararası piyasalardan karşılanacak.(FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri