İhracat için geri sayım

ADG Yapı Kimyasalları, iç piyasa hakimiyetini artırırken ihracat da başlatacak

Bigpara Haber

Yapı kimyasalları sektöründe 3 markası ile faaliyet gösteren ADG, ürün portföyüne katacağı yeni markalarıyla büyümesini sürdürüyor. Yurtiçinde 21 bayisi ile hizmet veren firma, ihracat için geri sayıma başladı.
 
Uzun yıllar inşaat sektörüne yönelik faaliyet gösterdikten sonra ADG Yapı Kimyasalları şirketi ile hizmet yelpazesini genişlettiklerini söyleyen ADG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Adıgüzel, üretimlerini Goldtherm, Goldkim ve Borsür markalarıyla müşterilerine sunduklarını anlattı. Kobiden'den Zehra Oruç'un haberine göre; Adıgüzel, “2017 yılında ısı yalıtımın zorunlu olacağı konusuna dayanarak, ürün portföyümüzü bu yönde geliştirme kararı aldık” dedi. Adıgüzel, yapı kimyasalları alanındaki üretimlerinde günlük 60 ton kapasiteyle sahip olduklarını söyledi. Bu yıl Marmara Bölgesi’ndeki faaliyet alanlarını genişletmeyi planladıklarını vurgulayan Adıgüzel, daha sonra ise Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Bölgesi’ne açılmayı hedeflediklerini, uzun vadede de ülke geneline yayılmayı istediklerini vurguladı.
 
Şirketin amiral gemisinin ısı yalıtım malzemesi “Borsür” marka ürünlerinin olduğunu anlatan Adıgüzel, bu yıl ürünlerine yenilerini ekleyeceklerini aktardı. Önümüzdeki yıllar için ihracata da start vermeyi hedeflediklerini açıklayan Adıgüzel, “Rusya’yı mercek altına aldık. Görüşmelerimiz sürüyor. Onun dışında iletişim halinde olduğumuz farklı pazarlar da var. Direkt ihracat hedefliyoruz” dedi. Adıgüzel, ülke genelinde ise bayilik kanalıyla hizmet verdiklerini ifade ederek, toplam 21 ilde bayiliklerinin bulunduğunu söyledi.

YENİ TESİS YATIRIMI

Haberin Devamı

Bu yıl yüzde 100 büyüme hedeflediklerini söyleyen Adıgüzel, önümüzdeki yıl ise kapasite artırıcı yatırımlar ve yeni projelerle yüzde 100’ün üzerinde büyüme planladıklarını açıkladı. Üretimlerini bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip tesislerinde gerçekleştirdiklerini anlatan Adıgüzel, gelecek yıllar için yaklaşık 8 bin metrekarelik kapalı alanlı yeni bir tesis yatırımı planladıklarının altını çizdi. Karacabey’de halihazırda 2 milyon liralık konut projelerinin bulunduğunu belirten Adıgüzel, gelecek yıllar için çevre illerde de inşaat projeleri gerçekleştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri