İhale sonrası faizde sınırlı düşüş

Hazine`nin tahminlerin üstündeki tutarla gerçekleştirdiği ihale sonrası en çok işlem gören 6 Mart 2002 bonosunda faiz yaklaşık iki puan geriledi

Bigpara Haber
Hazine`nin bugün düzenlediği bono ihalesinin ardından bono faizleri yaklaşık 1.5 puan geriledi. Hazine bugün düzenlediği ihalede yüzde 89.83`ten 1.6 katrilyon liralık net satış yaptı. İhalede çıkan faiz piyasa beklentileri doğrultusunda olmasına rağmen satış miktarı beklentilerin iki katı düzeyinde gerçekleşti. İhale öncesi yüzde 89.50 ile 89.90 arasında hareket eden piyasanın en aktif kağıdı olan 6 Mart 2002 bonosunda oranlar ihale sonrası yaklaşık 2 puan gerileyerek yüzde 88`e kadar düştü. İhale sonrası dolarda da İhale öncesi 1 milyon 355/363 olan bankaların en iyi dolar kotasyonları ihale sonrası 1 milyon 350 bin liranın altına geriledi.

Ancak ilk dakikalardaki bu hızlı düşüşün ardından hem bonoda hem de faizlerde küçük bir yükseliş yaşandı. Bono faizleri yüzde 89.6 seviyelerine yükselirken dolar da 1 milyon 350 bin liranın üstüne çıktı.

Bankacılar, bono faizlerinde Merkez Bankası`nın yeniden bir kotasyon indirimi yapacağına ilişkin beklentilerin oluşmasıyla gevşemenin süreceğini düşünüyorlar.

Diğer Genel Haberleri