İETT`den örnek proje

İETT güneş enerjisinden elektrik üretebileceği ilk tesisini kurdu.

Bigpara Haber

İETT güneş enerjisinden elektrik üretebileceği ilk tesisini kurdu. Bundan sonra anlık enerji ihtiyacını önce solar sistemi ile ürettiği elektrik ile giderecek. Güneş enerjisi ile üretilen elektrik yeterli olmadığında ise şebeke enerjisini kullanmaya devam edecek.

TÜM KONUT KREDİLERİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İhtiyaç duyulandan daha fazla bir enerji üretilmesi durumunda elektriğini şebekeye verildiği sistemde kimyasal bileşen içeren aküler kullanılmadığı için çevreye zarar vermeyecek.

Enerji maliyetlerinde tasarruf sayesinde yatırım maliyetini 4-5 yılda amorti etmesi beklenen sistem solar panel sistemi ilk etapta haftada 270 kWh (kilovat saat), yılda ise 14 bin kWh üretim yapacak. dinamikkobi.com.tr haberine göre; güneş enerjisini doğrudan elektrik enerjisine çeviren 42 adet PV (Fotovoltaik) Güneş pilinden oluşan sistem, şimdilik İETT Motor Yenileme Fabrikasının elektrik ihtiyacının %2,67’sini karşılıyor.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı tesis ile ilgili değerlendirmesinde diğer kurumların da alternatif enerji kaynaklarında kullanmasına yön vermesini beklediğini söyledi. Projeyi tüm garajlarda ve hizmet binalarında yaygınlaştırmayı planladıklarını söyleyen Baraçlı hem enerji kullanımında verimlilik sağlamış olacağız hem de iklim değişikliğiyle mücadeleye katkımız olacak dedi.

Diğer Sektör Haberleri