İdaş Yüzde 10 Büyüme Hedefliyor

Bigpara Haber

Bu yıl inşaat sektöründe yaşanan durgunluk ev tekstili, yaylı yatak ve mobilya sektörünü olumsuz etkiledi. Bu yıl için yüzde 7-8 reel büyüme hedefleyen İdaş, bu nedenle hedeflerini gerçekleştiremedi.

Bu yıl için 25 trilyon lira ciro hedefleyen şirket, 2001 yılında cirosunda yüzde 10 büyüme hedefliyor.

Sektörün bu yılı büyük sıkıntılarla geçirdiğini söyleyen İdaş Genel Müdürü Mustafa İşeri, 2001`den beklentilerinin olumlu olduğunu vurguluyor. Bağlı bulundukları inşaat sektörüyle yakından ilgili olduğunu vurgulayan İşeri, İnşaatlara ruhsat verilmesiyle birlikte sektörde hareketlilik oldu. Bu inşaatların bitmesi içlerinin döşenmesi anlamına geliyor. Bu durum da bizim satışlarımızı artıracak önemli bir unsurdur diyor.

2001`in ilk üç ayı ile ilgili beklentilerinin pek iyi olmadığının altını çizen İşeri, nisan ayından sonra inşaatların bitmesinin sektörde hareketlilik yaratacağını vurguluyor.

İdaş, bu yıl için pazarın yanı sıra ihracatta da beklenen satış rakamlarına ulaşamadı.

Yakın zamanda İsrailli bir firmayla anlaşan şirket, 2001 Ocak ayında bu ülkeye sevkiyata başlayacak. İsrailli firmayla bir yıllık bir anlaşma imzalayan şirket, ayda bir yatak ihraç edecek.

Aynı çalışmaları, Almanya için de planladıklarını belirten İşeri, her an burada da bir işbirliğinin söz konusu olabileceğini söylüyor. (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Genel Haberleri