IBM`den Eski Bilgisayarları Toplama Kampanyası

Bigpara Haber
Hergün binlerce insan bilgisayarını yeniliyor ve eski bilgisayarını ne yapacağını bilemiyor. IBM, tavanarasında ya da garajda tozlananan eski bilgisayarları yeniden değerlendirmek için bir kampanya başlattı. Eski bilgisayarları bir merkezde toplayacak olan IBM, kullanılabilir parçaları elden geçirerek yenileyecek. IBM`in geri dönüşüm kampanyası küçük şirketlere ve kişisel kullanıcılara, eski bilgisayarlarından kurtulma imkanı verecek. Amerikalı kullanıcıların kampanyadan yararlanmaları için eski bilgisayarı bir kutuya koyup, posta ücreti olan 30 doları ödemeleri yeterli... Bilgisayarlar IBM`in PC Yeniden Dönüşüm Servisi`inde toplanacak.


BİLGSAYAR ÇÖPLÜĞÜ GİDEREK BÜYÜYOR;

Teknolojinin hızlı gelişiyor olması, bilgisayarların çabuk eskimesine neden oluyor. Amerika Çevre Sağlığı Merkezi`nin araştırmasına göre, 1998 yılında 20.6 milyon bilgisayar eski diye bir kenara atılmış ve bunlardan ancak yüzde 11`i geri dönüştürülerek kullanılabilmiş. 2004 yılında ise eski bilgisayarların sayısının 315 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. Bu da giderek büyüyen bir bilgisayar çöplüğü demek...

Bilgisayarların ekran ve donanım gibi parçaları yeniden kullanılabiliyor ancak, içindeki parçaların değiştirilmesi gerekiyor. Bu parçaların da genellikle kurşun, cıva gibi zehirli maddelerden üretilmesi, çevre için büyük bir risk oluşturuyor. IBM topladığı eski bilgisayarların işe yarayan parçalarını yeniden değerlendirerek, bilgisayar ihtiyacı olan vakıf ve kuruluşlara dağıtmayı planlıyor. Artık çöp haline gelen parçalar da güvenli bir şekilde yok edilecek.(HÜRRİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri