Hükümet`ten Geç Gelen Karar

Bigpara Haber
Türk Telekom`un kredi için ön koşul olarak ileri sürülmesi üzerine, yüzde 33.5`lik bölümün blok satışına ilişkin kararname, bakanlar tarafından jet hızıyla imzalanarak, Cumhurbaşkanlığı`na gönderildi.



Hükümet, Dünya Bankası ve IMF`nin kredi koşulları olarak öngördüğü ekonomik kararlar konusunda somut adım attı. Telekom özelleştirmesi, kamu bankalarının özelleştirilmesi kanununun uygulaması ve dün Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan vergi yasasının uygulanması için gerekli Bakanlar Kurulu kararları ve kararnameler, Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldı. Kararların, Dünya Bankası Başkanı James D. Wolfensohn`dan Başbakan Bülent Ecevit`e gelen 29 Kasım tarihli mektubun hemen ardından alınması ve mektuptaki isteklerle paralellik arz etmesi dikkat çekti. Bakanlar Kurulu sürerken basına açıklama yapan Başbakan Ecevit, `Hükümetimizin ekonomik politikalara ilişkin olarak alması gereken her türlü önlemi zamanında ve süratli bir şekilde almaya devam edeceğinden kuşku duyulmamalıdır`` dedi. Ecevit, Telekom özelleştirmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ile, Telekom hisselerinin yüzde 33.5`luk kısmının blok satışının yapılması ve İcra Komitesi`nde çoğunluğun stratejik ortak temsilcilerine verilmesinin öngörüldüğünü söyledi.


TELEKOM;

Telekom özelleştirmesine ilişkin kararname ile Telekom hisselerinin yüzde 33.5`luk kısmının blok satışının yapılması ve İcra Komitesi`nde çoğunluğun stratejik ortak temsilcilerine verilmesi öngörülüyor.


VERGİ;

Vergi ile ilgili tüm kararnameler imzaya açıldı ve hemen hemen hepsi bakanlar tarafından imzalandı. Vergi ile alınacak tedbirler, Maliye Bakanı tarafından bugün ya da yarın açıklanacak.


KAMU BANKALARI;

Kamu bankalarının yeniden yapılandırılması ve özelleştirilmesi ile ilgili olarak çıkarılan kanunun uygulanması için gerekli olan kararname, Bakanlar Kurulu`nun imzasına açıldı. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri