Hükümet AB konusunda kararlı

Hükümet AB düzenlemelerini yakın takibe alıyor. Bundan sonra AB ile ilgili yasal değişiklikler, her hafta Bakanlar Kurulu düzeyinde takip edilecek

Bigpara Haber
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Avrupa Birliği`nin kendileri için en öncelikli mesele olduğunu, bunun üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi. Çiçek, Türkiye-AB ilişkilerinin Bakanlar Kurulu`nda her hafta gündem maddesi olacağını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu`nun ardından yaptığı açıklamada, 2004 Aralık ayının Türkiye açısından dönüm noktası olduğuna işaret ederek, AB konusu, Türkiye`nin 44 yıllık maratonudur ve bu maratonda son döneme girmiş bulunuyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye-AB ilişkilerinde, Türkiye`nin hayati menfaatleri vardır. Türkiye, AB`a pozitif katkılarla girecektir. Türkiye`nin sağlayacağı katkıları da özellikle son yaşanan olaylar da dikkate alındığında bir başka ülkenin de sağlaması mümkün değildir dedi.

Çiçek, Gürcistan`daki her gelişmeyi, yakından takip ettiklerini bu ülkenin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu, acil ihtiyaçlarının bulunduğunu, özellikle gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardım kararı alındığını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu`nda İcra İflas Kanunu`nda değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun tasarısının Meclis`e sevkine karar verildiğini bildirdi.

Diğer Politika Haberleri