Hong Kong GEM`de Arzlar Durdu

Bigpara Haber
Hong Kong menkul kıymetler piyasalarında teknoloji şirketleri hisselerinde yaşanan düşüş, arzları olumsuz yönde etkiledi.


Yıl sonuna kadar 50 şirketin kote olmasının planlanan ve yeni kurulan Büyüyen Şirketler Piyasası (GEM) da bu gelişmelerden payını aldı. Mart ayında kurulan bu piyasada yıl sonuna kadar beklenen diğer 50 şirketin ancak yarısının kote olacağı tahmin ediliyor. Hong Kong Borsası dahilinde oluşturulan ikinci piyasa olan GEM, özellikle büyüme potansiyeli yüksek teknoloji şirketlerinin işlem görmesi için faaliyete başlamıştı. Ancak dün Hong Kong Borsası Yönetim Kurulu`dan yapılan açıklamada, kote olması planlanan bir çok şirketin yeterli karlılık ve diğer kriterleri karşılayamadığından ötürü bu piyasaya kote olmalarının mümkün olmadığı kaydedildi.


Bu arada, 21 Mart tarihinde işlemlerine başlayan piyasanın endeksi üçte iki oranında da değer kaybetti. GEM Kotasyon Komitesi Başkanı Lo Ka Shui, söz konusu piyasada işlem görmeye başlayacak şirket sayısındaki düşüşün, teknoloji hisselerinde yaşanan değer kaybından kaynaklandığının altını çizdi.
Halihazırda bu borsaya 102 şirket kote olmak için başvuruda bulunmuş, fakat bunlardan ancak 49 tanesinin hisseleri borsada işlem görmeye başlamıştı. Başvuruların 14 tanesi reddedilmiş, geri kalan 39 şirketin başvurusu ise bekletilmeye alınmıştı. Başkan Lo Ka Shui, piyasaya yönelik yeni düzenlemeler için Sermaye Piyasaları ve Vadeli İşlemler Komisyonu ile çalışmaların sürdürüldüğünü ve yeni düzenlemelerin iki aya kadar hazır olacağını kaydetti. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri