Honeywell Ve General Electric

Bigpara Haber
Honeywell`i satın almak için anlaştığı söylenen General Electric`in, bu evlilikle uçak yan sanayii sektöründe gücünü pekiştirmeyi amaçladığı belirtiliyor.


United Technologies`le Honeywell`in birleşme görüşmelerinin kesintiye uğramasına yol açan General Electric`in Honeywell`i satın almak için anlaşmaya vardığı bildirildi.
Anlaşmanın ayrıntılarıyla ilgili herhangi bir bilgi edinilemezken General Electric`in Başkanı Jack Welch`in, United Technologies ile Honeywell`in birleşme görüşmelerinde anlaşmaya yakın olduklarını öğrenmesinin hemen ardından Honeywell`in yönetim kurulunu arayarak görüşme önerdiği ifade ediliyor.
United Technologies`in Honeywell`le müzakereleri sırasında şirketi satın almak için 40 milyar dolar önerdiği bildiriliyordu.


Belli başlı faaliyet alanı uçakların elektronik sistemleri olan Honeywell, bazı özel kimyasallar, otomasyon kontrol sistemi ve turbo motor gibi değişik alanlarda da üretim gerçekleştiriyor. Uçak motorları üretiminde dünya çapında bir kuruluş olan General Electric`in ise Honeywell`le evlenmesi halinde sektördeki gücünü daha da pekiştirecek.Ancak gözlemciler, birleşmenin antitröst yetkilileri tarafından onaylanması için finans ve televizyonculukta da faal olan General Electric`in bazı birimlerini elden çıkarmak zorunda kalabileceğine dikkat çekiyorlar. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri