Hindistan faizi dokunmadı

Hindistan Merkez Bankası, politika faizini %7.5'te sabit tuttu

Bigpara Haber

Hindistan Merkez Bankası Guvernörü Rajan, bankaların önceki faiz indirimlerini yansıtmada başarısız olmaları ile faizde değişiklik yapmama kararı aldı.

Hindistan Merkez Bankası, Asya'nın en büyük üçüncü ekonomisindeki ticari bankaların önceki iki faiz indirimini müşterilere henüz yansıtmamış olması ile birlikte faiz oranlarını sabit tuttu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Hindistan Merkez Bankası’nın Salı günü Bombay’da yaptığı açıklamaya göre Guvernör Raghuran Rajan, gösterge repo oranını yüzde 7.50 seviyesinde tuttu. Bankanın kararı Bloomberg anketine katılan 42 ekonomistin 33’ü tarafından doğru tahmin edildi. 9 ekonomist faizin yüzde 7.25’e çekileceğini öngördü.

Haberin Devamı

Rajan, “İleriye dönük olarak genişlemeci para politikası duruşu sürdürülecek. Ancak para politikası gelen verilere bağlı olacak. Banka önceki faiz indirimleri ve fiyat artışlarının aktarımını izleyecek. Ayrıca hükümetin arzı rahatlatma girişimleri ve ABD politikasının normalleşmesi takip edilecek. Şu an daha önce aldığımız kararların aktırımının gerçekleşmesi daha önemli” dedi.

Önceden alınan faiz indirimi kararları Hindistan'ı bu yıl para politikasında gevşemeye giden yaklaşık 30 merkez bankası arasına katmıştı. Rajan'ın faiz indirimlerine ara vermesi, enflasyonu Ocak ayına kadar yüzde 6'nın altında tutma hedefine ulaşma isteğini yansıtıyor.

Diğer Piyasa Haberleri