Herkese Kimlik Numarası

Bigpara Haber
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Atilla Özdemir, MERNİS Projesi kapsamında, nüfus kütüklerine kayıtlı hayatta olan veya olmayan 120 milyon kişiye, o kişiyi tanımlamak üzere 28 Ekim`de birer TC Kimlik Numarası belirterek, numaraların Türkiye genelinde 923 nüfus idaresinden verileceğini bildirdi.
Kimlik numaraları açık kayıtlara ve kapalı kayıtlardan yalnızca ölüm, gaiplik ve vatandaşlıktan çıkma nedeniyle kapatılmış olanlara verilecek ve ilk aşamanın ardından tüm ilçelerden alınacak nüfus verileri merkezde işlemden geçirilerek `geçici nüfus veri ambarı` oluşturulacak. Kimlik numarası kişinin özel bilgilerini yansıtmayacak, kişiye verilmiş bir kimlik numarası değiştirilemeyecek ve kimlik numarası yalnızca bilgisayar tarafından verilecek. Uygulamayla, her yurttaşın nüfus, vergi, sağlık, askerlik, sosyal güvenlik ve bunun gibi alanlarda tutulacak bilgilerine tek numara aracılığıyla ulaşılmasını sağlamak, işlemlerde ortaya çıkabilecek karışıklıkları ve sahteciliği önlemek, kurumlardaki kişisel bilgilerin tekliğini sağlamak hedefleniyor.


Vatandaşlar, Kimlik Numaraları`nı, alacağı nüfus cüzdanları, kamu kurumları aracılığıyla nüfus idareleri kimlik büroları, alacakları nüfus kayıt örneği ve internet aracılığıyla öğrenebilecekler. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri