Her oda başkanından tek tek sayı sözü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası” sonrası başlatılan ve detaylarını Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı “2.5 milyon istihdam” seferberliği, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tüm oda başkanlarından tek tek söz alarak ortaya çıktı.

Bigpara Haber

Hürriyetten Neşe Karanfil’in haberine göre; geçen ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası” yapıldı. Toplantıda, TOBB bünyesindeki tüm birlik başkanları tek tek söz alarak gündemlerindeki sorunları dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bakanlardan bu sorunlar ile ilgili çözümleri istedi. Edinilen bilgiye göre, gündem, işsizlik ile mücadeleye geldiğinde Hisarcıklıoğlu söz alarak, daha önce istihdam seferberliği hatırlattı, bazı teşvik mekanizmalarının devreye alınması sonrası büyük bir istihdam seferberliği daha başlatabileceklerini söyledi. Salondan oda başkanlarının desteklediği bu sözün ardından Hisarcıklıoğlu, tek tek oda başkanlarına “kaç yeni istihdam sözü” verdiklerini sordu. Oda başkanları da bazı taleplerde bulundu. Başkanlar, bu taleplerin karşılığında her üyesi için belli sayıda istihdam sözü verdi. Bunun üzerine Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak toplamda 2.5 milyon istihdam yaratılabileceğinin sözünü verdi.

TEŞVİKLER ÇALIŞILDI

Haberin Devamı

Türkiye Ekonomi Şurasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TOBB ekipleri bir araya gelerek toplantı sırasında gündeme gelen, iş dünyasının talep ettiği teşvikleri ele aldı. Yeni istihdamların ilk üç aylık maaşlarının devlet tarafından karşılanmasını da içeren yeni istihdam teşviki paketi böyle ortaya çıktı. Tüm süreçlerin tamamlanmasının ardından istihdam seferberliği 25 Şubat’ta kamuoyuna duyuruldu. Kabinenin, TOBB’un verdiği sözün takipçisi olduğu net bir şekilde vurgulandı.

Diğer Genel Haberleri