``Hedefe er geç ulaşacağız``

Başbakan Erdoğan`dan Almanya`da türban karşıtlarına: Hedefe er geç ulaşacağız

Bigpara Haber

Başbakan Erdoğan`dan Almanya`da türban karşıtlarına: Hedefe er geç ulaşacağız

 
ABDULLAH KARAKUŞ Köln / MİLLİYET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde türban serbestliği getirecek adımları savundu ve tepki gösterenlere Özgürlüklerin yaşanması noktasındaki her türlü engeli kaldırmak için adımlar atıyoruz. Hedefe er ya da geç ulaşacağız dedi. Erdoğan, 4 günlük Almanya gezisinin son gününde Köln`de yaklaşık 20 bin Türkle buluştu.

Toplantıda konuşan Erdoğan, türban yüzünden gençlerin Türkiye`yi bırakıp yurtdışına okumaya gittiğini belirterek şunları söyledi: Binlerce öğrencimiz engellemeler yüzünden ülkelerindeki üniversiteleri terk edip buralara gelerek gurbeti yaşamak zorunda kaldılar.

Buna kimin, ne hakkı olabilir? İnsanlara öz, anavatanlarını dar etmeye kimin hakkı olabilir. Bizim zeki, çalışkan gençlerimizi ülkelerini terk ederek beyin göçünün aktörleri olmaya zorlayan malum zihniyet hangi anlayış ve yetkiyle bu adımı atıyor. Bunları anlamak mümkün değil diye konuştu.

Erdoğan, imtiyazlı ortaklık öneren Fransa ve Almanya`yı eleştirerek, şunları söyledi: Türkiye`nin tam üyeliğinden başka ikinci bir alternatifi yoktur, olamaz. Zaman zaman bazıları çıkıp imtiyazlı ortaklık diyorlar.
Bizim kitabımızda imtiyazlı ortaklık diye bir şey yoktur. AB müktesebatında da imtiyazlı ortaklık yok. Türkiye`ye böyle bir elbiseyi kimse giydiremez. Bir şeyler yapmak suretiyle belki çekilir gider diyorlar. Kusura bakmasınlar çekilmeyiz biz bu yola devam ederiz. Haa istemiyorlar mı, istemiyorlarsa kararı onlar versin. Biz kaçan olmayacağız. O zaman kendileri çalar, kendileri oynarlar.

`Sen araştırsın, sen bul`

Batının ahlaksızlığını aldık sözlerine yönelik eleştirileri değerlendiren Erdoğan, Zaman zaman birileri bir şeyler söylüyor diyor ki, `efendim geçenlerde Başbakan bir şey söyledi istiklal şairimizden bir pasaj okudu`. Dedim ki `biz Batı`nın ilmini, sanatını değil ahlaksızlıklarını aldık.` Bununla ne demek istedi diyorlar. Batının ahlaksızlık diye telakki ettiği yanlışlıklar yok mu var. Biz o yanlışlara bile ilaç diye sarıldık onları ülkemize transfer ettik. `Başbakan bunları açıklasın` diyorlar, her şeyi açıklamanın bir bedeli var. Onları da sen araştır sen bul dedi.

Bir Alman televizyonunda Alevileri rencide eden bir diziyle ilgili olarak da Erdoğan, Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Söz konusu dizinin yayınından sorumlu çevrelerin özür dilemesini bekledik, bekliyoruz dedi.
Erdoğan`a PKK protestosu

Erdoğan`ın, Türklerle buluştuğu Köln Arena`nın önünde PKK yandaşları da Kuzey Irak`a yapılan sınır ötesi operasyonun bitirilmesini isteyerek, protesto gösterisinde bulundu. Terörist Abdullah Öcalan`ın resmini ve PKK bayrakları taşıyan grup, AKP için, Adaletsiz Kâfirler Partisi pankartı açtı. Grup, Öcalan ve PKK lehine sloganlar da attı. Alman polisi yoğun güvenlik önlemi alırken, PKK yandaşları zaman zaman yumurta attı.

Diğer Genel Haberleri