Hedef: Kobi'lerin gelişmesine katkı sağlamak

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdeege'nin içinde bulunduğu konsorsiyum Tübitak tarafından "Mentor Eğiticisi" olarak yetkilendirildi

Bigpara Haber

Birbirleri ile rekabet etmesi beklenen üç büyük kurum, Ege Üniversitesi ideEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Adana ÜSAM (Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi) ve Sabancı Üniversitesi İNOVENT oluşturdukları "SEA – Sabancı-Ege-Adana" Konsorsiyumu ile deneyimlerini ve güçlerini birleştirerek çalışmaya başladılar.

TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Arttırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında açılan "Mentor Eğiticisi Çağrısı"na, Konsorsiyum olarak yaptıkları Mentor-SEA projesi TÜBİTAK tarafından desteğe layık görüldü.

TÜBİTAK havuzundaki mentorlerin eğitilmesini hedefleyen proje kapsamında bu üç kurum konsorsiyum olarak sahil şeridinde 25 ilimize hizmet vererek "işbirliği-güçbirliği" kültürünün de yaygınlaşması için model oluşturmayı amaçlıyorlar.

Haberin Devamı

Adana ÜSAM koordinatörlüğünde yürütülecek proje faaliyetleri 1 Ağustos 2015 tarihi itibariyle başlayacak. Haberler.com haberine göre; MENTOR-SEA Projesi kapsamında, KOBİ'lere mentorluk hizmeti sunacak nitelikli mentorların yetiştirilmesi amaçlanmakta. MENTOR-SEA bir yıl içinde 240 mentor adayını eğitim süreçlerine dahil edecek.

TÜBİTAK tarafından belirlenen mentörlere öncelikle temel mentorluk kavramları eğitimi verilecek, temel eğitimi tamamlayan mentor adayları alan eğitimine katılacaklar. Toplam 64 saatlik eğitimlerin tamamlanmasından sonra 20 saatlik bir saha çalışması gerçekleştirilecek.

2014 yılında imzaladıkları protokol çerçevesinde SEA konsorsiyumunu oluşturan bu üç kurum, Türkiye'de arayüz yapılarının hizmetlerinin etkinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi amacıyla işbirliği yapmakta ve hem üniversitelere hem de sanayiye yönelik ortak çalışmalar yürütmekte.

Haberin Devamı

15'den fazla üniversite, TTO, teknopark ve sanayi odası, 15'den fazla kurumsal ortak, 10'dan fazla yatırım grubuyla Türkiye'nin en geniş destek ağlarından birini oluşturmuş olan SEA Konsorsiyumu MENTOR-SEA projesi kapsamında da alanlarında sahip oldukları deneyimleri, nitelikli uzmanları ve işbirliği ağları ile güçlü bir sinerji yaratacaklar.

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Adana ÜSAM ve Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. olarak oluşturulan konsorsiyum kapsamında TÜBİTAK tarafından kabul edilen BiGG-SEA projesi ardından ikinci proje olan MENTOR-SEA Projesi'nin en önemli hedefi ülkemizde kaliteli mentor havuzunu oluşturmak ve bu kaliteli ve nitelikli insan kaynağı ile KOBİ'lerin gelişimine katkı sağlamak.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri