Hedef 7 milyar dolar

Bigpara Haber
Devlet Bakanı Yalova, 2001`de 6-7 milyar dolarlık özelleştirme hedeflendiğini söyleyerek, 10 cezaevine ayrılan vaktin 10`da 1`i, 1.5 yıldır konuşulan affa ait vaktin yüzde 1`i artık özelleştirmeye ayrılmalı. Gerçek gündeme dönülmeli`` dedi.

Özelleştirmenin 2001 yılında Türkiye`nin kaderi ile ilgili taşıdığı öneme dikkat çeken Devlet Bakanı Yüksel Yalova, ``Özelleştirme hiç bir dönemde olmadığı kadar ekonomide, ekonomik programın başarıya ulaşmasında, ama daha önemlisi devletin yeniden yapılandırılmasında rol üstlenecek konuma gelmiştir. Böyle bir noktada sorun çıkartmak gibi bir lüksümüz yok`` diye konuştu.

Yalova, özelleştirme kapsamına alınması polemik konusu olan Eti Holding`e 6 ay hazırlık süresi verildiğini bildirdi. Holding`in programa alınıp alınmamasına bu süre sonunda karar verilecek. İsdemir`in Erdemir`e devri konusunda da ön anlaşma aşamasına gelindiğini söyleyen Yalova, İsdemir`in değişik kalemlerde 300 milyon doları bulan ödemesini ÖİB`in üstleneceğini, Erdemir`in ise Özelleştirme Yüksek Kurulu`nun uygun göreceği bir rakam ödeyeceğini beliritti.(FİNANSAL FORUM)

Diğer Ekonomi Haberleri