Hazırgiyimde savaş fırsatı

Afganistan`da bir savaş olasılığı, AB ülkelerinin Pakistan`dan temin ettiği hazırgiyim ürünlerini Türkiye`den talep etme ihtimalini gündeme getirdi

Bigpara Haber
ABD`deki saldırılar sonrasında gündeme gelen savaş olasılığı ve teröre yönelen tepkiler nedeniyle, Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü temsilcilerinin, Avrupa Birliği ülkelerinin Pakistan`dan temin ettikleri hazırgiyim ve konfeksiyon taleplerinin Türkiye`ye yöneleneceğine ilişkin umudu arttı.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Perihan Tamik, hazırgiyim ve konfeksiyon alanında Pakistan`ın ABD`ye yılda 1 milyar dolar, AB ülkelerine ise 900 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirtti.

Savaş olasılığı ve teröre yönelen tepkiler nedeniyle bu ihracat hacminin büyük bölümünün Türkiye`ye kayacağını öne süren Tamik, henüz ne olacağı tam olarak bilinmediği için ilk etapta ihracatta duraklama olabileceğine işaret etti. Tamik, Ancak uzun vadede yani birkaç ay sonra duraklama, yerini ihracat açısından olumlu gelişmelere bırakır` dedi.

Diğer Girişim Haberleri