Hazır kahvede Malezyalı ortak

Bigpara Haber
Malezyalı In Comix Sdn-Bhd firması ile Şınlak Şirketler Grubu, Türkiye`de hazır kahve ve çay ürünlerinin paketleme ve dağıtımını yapmak üzere ortak yatırım anlaşması imzaladı.

Şınlak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serdar Şınlak, Başbakan Tayyip Erdoğan`ın Malezya ziyareti sırasında ön anlaşma yaptıkları firma ile `ortak yatırım kararı` aldıklarını söyledi. Eşit hisselerle kuracakları ortak şirketin Ege Serbest Bölgesi`nde hazır kahve ve çay ürünlerinin paketleme ve dağıtımı için bir tesis kuracağını belirten Şınlak, toplam yatırımın 5 milyon dolar olacağını kaydetti. In Comix şirketinin tüm dünyadaki satışlarının 20 milyon dolara vardığını bildiren Şınlak, şunları söyledi: `18 ay sonra yılda 2-3 milyon dolarlık yurtiçi satış hedefliyoruz. Ayrıca In Comix`in çevremizdeki ülkelere yaptığı ihracatın bir kısmının Türkiye`den yapılmasını sağlayarak, 7 ila 10 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Bu yatırımın sonuçlarına göre kahve ve çaydan sonra In Comix`in diğer ürünleri için de anlaşma yapabiliriz.`

In Comix CEO`su Eddie Lim ise, dünyada hazır kahve tüketiminin hızla arttığına dikkat çekerek, dünya çapında pazar paylarını artırmak için Türkiye`de yatırım yapma kararı aldıklarını belirtti. (A.A.)



Diğer Genel Haberleri