Hazine`den Stand-By Raporu

Bigpara Haber

Hazine, temel ekonomik büyükülklerdeki gerçekleşmelerin, IMF ile yapılan stand-by anlaşması kapsamında yürütülen ekonomik programa uyumlu biçimde seyrettiğini bildirdi.

Hazine`nin stand-by düzenlemesine ilişkin ekim ayı raporu yayımlandı. Raporda, yılın ilk on ayındaki makro ekonomik gerçekleşmelerin programla uyumlu olduğu belirtildi. IMF ile üzerinde mutabakata varılan üç yıllık stand-by düzenlemesi çerçevesinde programın 3 ve 4`üncü gözden geçirmeleri kapsamında IMF ile yapılan görüşmelerin tamamlandığı belirtilen raporda gözden geçirmelerin aralık ayının ikinci yarısı içerisinde IMF İçra Direktörleri Kurulu`nda görüşülerek tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Görüşmelerde, enflasyonun düşürülmesinin birinci öncelik olduğunun vurgulandığı, kamu harcamalarında disiplinin sağlanması ve KİT`lerde istihdama yönelik olarak alınan önlemler souncunda 2000 yılındaki GSMH`ın yüzde 3`ü düzeyinde gerçekleşmesi beklenilen toplam kamu faiz dışı fazlasının 2001 yılında GSMH`ın yüzde 5`ine çıkarılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı. (ANKA)

Diğer Ekonomi Haberleri