Hazine`den 5 şirkete emeklilik şirketine dönüşüm izni

Bigpara Haber
Hazine Müsteşarlığı, Akhayat Sigorta A.Ş, Ankara Hayat Sigorta A.Ş, Commercial Union Hayat Sigorta A.Ş, Koç Allianz Hayat Sigorta A.Ş ve Yapı Kredi Yaşam Sigorta A.Ş`ye, hayat sigorta şirketi statüsünden, emeklilik şirketine dönüşüm iznini verdi.

Hazine Müsteşarlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu şirketlerin, kamu sosyal güvenlik sistemini tamamlayıcı nitelikte, özel emeklilik programlarının geliştirilmesine yönelik düzenleme olan,

Bireysel Emeklilik, Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununun ilgili maddesi uyarınca, hayat sigorta şirketi statüsünden emeklilik şirketine dönüşüm izni için Hazine Müsteşarlığı`na başvuruda bulundukları hatırlatıldı. Açıklamada, dönüşüm izni alan şirketlerin ticaret unvanlarının Ak Emeklilik A.Ş, Ankara Emeklilik A.Ş, Commercial Union Emeklilik A.Ş, Koç Allianz Emeklilik A.Ş ve Yapı Kredi Emeklilik A.Ş olarak değişeceği belirtilerek, şöyle denildi:

Şirketlerin faaliyete geçebilmeleri için ayrıca Müsteşarlıktan emeklilik branşında ruhsat alma zorunlulukları bulunmaktadır. Emeklilik şirketlerinin, söz konusu ruhsatın veriliş tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde fon kurmak amacıyla SPK`ya başvurmaları gerekmektedir. Bu koşulları yerine getirebilen emeklilik şirketleri emeklilik branşındaki faaliyetlerine başlayacaklardır. Açıklamada, emeklilik şirketine dönüşüm ve kuruluş izin başvurusunda bulunan diğer şirketlerin başvuruları üzerinde Müsteşarlığın yaptığı incelemelerin halen devam ettiği de ifade edildi. (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri