Hasan Gulesci, Sabanci`da Ceo Oldu.

Bigpara Haber
SabanciToplulugu, organizasyon yapisinda yeni duzenlemelere gitti. Sabanci Holding Yonetim Kurulu, ABD`de ve Avrupa`da yaygin olan CEO modelini benimsedi ve bu goreve Genel Koordinator Hasan Gulesci`yi getirdi. Topluluk sirketleri 8 grup baskanligi altinda toplandi. Sabanci Holding, muesseselesme yolunda bir adim daha atarak, organizasyonda yeni bir duzenlemeye gitti. Sabanci Holding Yonetim Kurulu`nun aldigi karara gore, ``genel koordinatorluk`` unvani guclendirilerek ``Chief Executive Officer``liga (CEO) donusturuldu. Genel Koordinator Hasan Gulesci, ilk CEO olarak gorevlendirildi. Yeni gorev kapsaminda, ``Chief Executive Officer`` Holding Yonetim Kurulu`nca belirlenen topluluk hedef ve stratejilerinin icraatini yonlendirecek. Ana islere odaklanmak ve yonetimi etkinlestirmek amaciyla Sabanci Toplulugu sirketleri de 8 Grup Baskanligi altinda yeniden organize edildi. Sabanci Holding`den yapilan aciklamaya gore, sozkonusu gruplar ve atanan Baskanlari soyle:
Bankacilik ve Sigortacilik Grubu: Baskan Ozen Goksel.
Cimento Grubu: Baskan Ayduk Celenk.
Dis Iliskiler Grubu: Baskan Engin Tuncay.
Gida ve Perakendecilik Grubu: Atil Saryal.
Kimya Grubu: Baskan Omer Sabanci.
Lastik ve Lastik Takviye Malzemeleri Grubu: Baskan Guler Sabanci.
Otomotiv Grubu: Baskan Hazim Kantarci.
Tekstil Grubu: Baskan Yakup Gungor. Holding Yonetim Kurulu`nun, muesseselesme gayretlerinin bir surec oldugunun bilinciyle, yapinin saglikli ve basarili gelismeyi gelecektede surdurecek ve kaliciligi temin edecek yonde gerektiginde yeniden gozden gecirilmesini kararlastirdigi bildirildi.
Sabanci Toplulugu, 1985 yilindan itibaren Holding`in reorganizasyon konusuna egildi. ``Muesseselesme`` sloganiyla yola cikarak kaliciligin temini ve saglikli ve basarili gelismenin surdurulmesi yonunde calismalar yapilmasi kararlastirildi. 1966 yilinda konusunda dunya liderlerinden McKinsey Danismanlik sirketiyle birlikte calisarak, yeni bir organizasyon yapisi hazirlandive muesseselesme yolunda onemli adimlar atildi. (HURRIYET)

Diğer Genel Haberleri