Hangi ülke çöpe gidiyor?

Moody`s ve Egan-Jones, bankacılık krizi yaşayan İspanya`nın kredi notunu indirdi

Bigpara Haber

Kredi derecelendirme kuruluşları Moody`s ve Egan-Jones, bankacılık krizi yaşayan İspanya`nın kredi notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody`s, İspanya`nın artan borç yükünü, zayıflayan ekonomiyi ve sermaye piyasalarına sınırlı girişini gerekçe göstererek kredi notunu 3 kademe birden düşürdü.

Bankacılık sistemini yeniden sermayelendirmek için Avrupa Birliği kurtarma fonlarından 100 milyar euro almaya hazırlanan İspanya`nın kredi notu A3`ten Baa3`e çekilerek, çöp seviyesine yaklaştırıldı.

Kredi notu indiriminin temel sebebinin İspanya`nın dış yardıma başvurmuş olması diyen Londra`daki Moody`s`in kıdemli analistlerinden Kathrin Muehlbronner, kurtarma talebinin bir güç sinyali değil, zayıflık olduğunu söyledi. Muehlbronner, İspanya`nın borç/GSYH oranının 2007`de yüzde 40`ın altından bu yıl sonunda yüzde 90`ın üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti.

İspanya`nın kredi notu şu anda çöp seviyesinin yalnızca bir kademe üzerinde bulunuyor. En fazla 3 ay içinde kredi notunu değerlendirmeyi tamamlayacaklarını belirten Moody`s, ülkenin kredi notunun çöp seviyesine bu kadar yakın olmasının, Madrid hükümetinin daha fazla yardım talep edeceği beklentisinden kaynaklandığının altını çizde.

Moody`s`in açıklamasında Madrid hükümetinin finansal piyasalara girişinin çok sınırlı olduğu belirtildi.

Amerikalı reyting kuruluşu Egan Jones ise İspanya`nın notunu B seviyesinden 3C+`ya indirerek, çöp seviyesine çekti.

Egan Jones, not indirimine gerekçe olarak bankaları için kurtarma kredisine başvuran İspanya`nın, özerk bölgelerinin finansal ihtiyaçlarını gerekçe göstererek, İspanya`nın büyük ihtimalle daha fazla nakit ihtiyacı var dedi.

10 yıllık İspanyol tahvillerinin getirisi yüzde 6.75`te seyrediyor.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri,

Diğer Genel Haberleri