Halkbank’ın net kârı ‘2.7 milyar TL’ oldu

Halkbank, 2013’te toplam kredilerini 2012 yılsonuna göre yüzde 30.7 artırarak 112 milyar TL’ye yükseltti

Bigpara Haber

Halkbank, 2013’te toplam kredilerini 2012 yılsonuna göre yüzde 30.7 artırarak 112 milyar TL’ye yükseltti. Toplam mevduatını 101 milyar TL’ye çıkaran bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 21 oranında oldu.

Halkbank yılı 2 milyar 751 milyon TL net kârla kapattı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Bankanın özkaynak kârlığında sektör lideri olması, güçlü bilanço yapısının ve verimlilik odaklı yönetim anlayışının en önemli göstergesi, izlediği stratejilerin doğruluğunun en güçlü kanıtıdır” dedi.

Mevduatta payı yüzde 11

TL cinsinden mevduatı 65 milyar TL’ye ulaşan bankanın TL mevduat pazar payı da yüzde 11 seviyesine ulaştı. Halkbank’ın mevduatta elde ettiği artıştan memnuniyet duyduklarını belirten Taşkesenlioğlu şunları söyledi:

“Halkbank müşterilerinin desteği ve tercihi sonucu mevduatını önemli ölçüde artırmıştır. Bugün 1.2 milyon çalışanın ve yaklaşık 2 milyon emeklinin maaş ödemesi Halkbank üzerinden yapılıyor. Müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşım, mevduat müşterilerinin Halkbank’ı tercih etmesini sağlıyor.”

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Halkbank’ın toplam kredileri 112 milyar TL’ye, nakdi kredileri ise 85 milyar TL’ye ulaştı. KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu ticari kredilerini yüzde 27.8 artışla 62 milyar TL’ye yükseltti. Halkbank’ın Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda KOBİ’lerin dış ticaret faaliyetlerinin desteklenmesine büyük önem verdiğini belirten Taşkesenlioğlu şöyle dedi:

“Halkbank, KOBİ’lerin ithalat ve ihracat faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik farklı ürünler sunuyor ve alışılagelmiş ihracat rotaları dışında Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu gibi pek çok farklı bölgeye ticari faaliyetleri destekliyor.”

Diğer Genel Haberleri