Halkbank ile ilgili iddiaları yanıtladı

BDDK Başkanı Akben, "Halkbak'ın Emlakbank'a devri gibi bir çalışma yok" dedi.

Bigpara Haber

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Halkbank ile ilgili iddiaları yanıtladı. Telefonda Bloomberg’in sorularını yanıtlayan BDDK Başkanı Akben, Halkbank’ın aktiflerinin Emlakbank’a devredilmesi gibi bir planın olmadığını kaydetti.

Akben, Resmi Gazete’de 16 Kasım’da yayınlanan ve bankaların birleşme, devir ve hisse değişimi hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliklerin Halkbank ile ilgisi olmadığını söyledi. Akben, "Değişiklik yeni ticaret kanununa uyum ve banka prosedürlerinin kolaylaştırılmasına dönük olarak yapıldı" diye konuştu.

CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan 19 Kasım’da resmi gazetedeki BDDK düzenlemesine atıfta bulunarak resmi Twitter hesabı üzerinden, mayıs ayından bu yana Halkbank’ın Emlakbank ile "değiştirilmesine" yönelik çalışma olduğunu yazmıştı.

ŞİMŞEK'TE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Halkbank’ın bir başka bankaya devredileceğine yönelik iddialara, “İlgisi yok, BDDK gerekli açıklamayı yapacak” dedi. Şimşek, BDDK’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğiyle ilgili bazı çevrelerin, Halkbank’ın bir başka bankaya devredileceği yönündeki iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şimşek, “İlgisi yok, BDDK gerekli açıklamayı yapacak” yanıtını verdi.

Diğer Ekonomi Haberleri