Halkbank hisselerinde tarihi düşüş!

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de tutuklanmasının ardından banka hisseleri tarihindeki en büyük düşüşü yaşadı.

Bigpara Haber

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasına Halkbank ( HALKB ) hisseleri sert tepki verdi. Hisseler güne yüzde 10,6 düşüşle başlarken sonrasında düşüş derinleşti ve yüzde 16'yı aştı. Halkbank hisseleri saat 10.14 itibarıyla yüzde 11.35 düşüşle 10.73 puandan işlem gördü. Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ise güne yüzde 4'ün üzerinde düşüşle başladı.

Haberin Devamı

Halkbank hisseleri dün yüzde 5.2 yükselişle 9 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanış seviyesi olan 12.06 liradan kapandı.

HALKBANK'IN DOLAR CİNSİ TAHVİLLERİNDE SATIŞ

Halkbank'ın dolar cinsi tahvilleri bankanın üst düzey yetkilisinin ABD'de İran yaptırımlarını ihlal suçlamasıyla tutuklanmasının ardından satışla karşılaştı. Tahvil getirileri verim eğrisi boyunca yükseldi.

Halkbank'ın 2021 ve 2020 vadeli tahvillerinin fiyatı Tradeweb verilerine göre TSİ 1110 itibariyle 0.7 dolar düşerek altı haftanın en düşük seviyesine indi . Bankanın 2019 vadeli tahvillerinin fiyatı ise 0.66 dolar düştü.

Halkbank'ın uluslararası bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, yeni bir dolar cinsi tahvil ihracına yönelik yatırımcı toplantısı için ABD'nin New York kentinde bulunuyordu.

Atilla, daha önce Türkiye'de tutuklanan İran ve Türk vatandaşı Reza Zarrab ile işbirliği yaparak Zarrab'ın İran'a yönelik ABD yaptırımlarını ihlal etmesine yardım etmekle suçlanıyor.

Diğer Borsa Haberleri