Halis Ağa`dan üretim uyarısı

Bigpara Haber
İstanbul Yaklaşımı`nın gecikmesiyle üretimin düştüğünü belirten Halis Toprak, anlaşmanın süratle çıkarılması gerektiğini savundu.

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, üretim artışının sağlana- bilmesi için, İstanbul Yaklaşımı`nın acilen uygulamaya geçmesi gerektiğini söyledi. Uygulamadaki gecikmenin, umutları giderek azalttığını ve moralleri bozduğunu vurgulayan Toprak, `Umutlar canlı olduğu için mart ayında yüzde 20.5`lik üretim artışı sağlanmıştı. Ancak nisan ayında üretimin artmayacağı sinyalleri alınmaktadır. Bunun sebebi de morallerin yitirilmesidir` dedi.

Halis Toprak, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve ekonomi yönetimini kutladığı açıklamasında, üretimin çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

`İkinci Dünya Savaşı`ndan sonra Almanya yol, köprü ve konuttan önce fabrikalarını yaparak üretti. Bunları satarak ulaştığı ekonomik gücüyle bölünen topraklarını geri aldı. Şimdi bizim de üretime ağırlık vermemiz gerekiyor. İstanbul Yaklaşımı`nın gecikmesi moralleri bozuyor. Bir günlük kayıp bile ülke ekonomisinde büyük sıkıntılar yaratıyor. Bu nedenle İstanbul Yaklaşımı çerçeve anlaşmasının süratle çıkarılması gerekir.`

Diğer Genel Haberleri