Güneydoğu`da fabrikaların yüzde 80`i kapalı

Bigpara Haber
Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Karaboğa, reel sektör için TOBB Başkanı ve hükümet ortakları tarafından açıklanan önlemlerin içeriğinin hala netleşmediğini belirtti.

Karaboğa şunları söyledi:

Acil destek fonu, Türkiye Kalkınma Bankası ve Hazine tarafından verilen kredilerin bölgeye yansımadığını görmekteyiz. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak`taki sanayi sektörünün yüzde 80`i kapalı, geriye kalan yüzde 20`lik bölümü de yüzde 25`lik bir kapasite ile çalışmaktadır. Bölgede reel sektör ciddi olarak bir finansman sıkıntısı çekiyor.

Reel sektör ve KOBİ`lerin çok zor durumda olduğunu ve acil önlem alınması gerektiğini belirten Karaboğa, Reel sektörün ödenmemiş borçlarının nasıl bir tabloya bağlanacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Bunların biran önce netleşmesi ve sanayicinin ne yapacağı konusunda kendisine ışık tutması gerekir dedi.

Tamamlanması halinde 3.5 milyon kişiye yeni iş imkanı sağlayacak olan GAP`ın durma noktasına geldiğini ifade eden Karaboğa, Güneydoğu`da son ekonomik kriz nedeniyle intihar, hırsızlık ve buna benzer sosyal olaylar ağırlık kazanmaktadır şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri