Günde 25 bin dolar kazanıyor

Bigpara Haber
Adı gezegene verilen, sözlüklerde madde olan ünlü yönetim gurubu Edward de Bono, İstanbul`da yöneticilere seminer verdi.

Edward de Bono yaratıcı düşünce üzerine dünyanın en önde gelen uzmanlarından. Bugüne kadar 58 kitap yazan, kitapları 34 dile çevrilen de Bono`nun çalışmalarıyla ilgili internette dört milyon referans var. De Bono dün ilk defa geldiği Türkiye`de verdiği, Yöneticilikte Yaratıcılık ve Paralel Düşünme isimli seminerde, yöneticilere yaratıcı düşünmenin yollarını öğretti. Çeşitli şirketlerden gelen 500`ün üzerinde yönetici, ileride rekabet farkı yaratacak ve küreselleşmeyi sağlayacak en önemli unsurun yaratıcı düşünme olduğunu öğrendi.

Yöneticilerden çok kazanıyor;
Malta doğumlu olan Edward de Bono aslında bir doktor. Malta Royal Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan, doktorasını Oxford Üniversitesi`nde yapan de Bono, kendisinden ders almaya gelen ve bu işin eğitimini görmüş yöneticilerden daha çok para kazanıyor. New York, Londra, İngiltere, Malta ve Venedik`de evleri olan de Bono`nun yıllık kazancı, düşünmeyi öğretmesi için ona günde 25,000 dolar ödeyen tepe yöneticilerden çok daha fazla. De Bono dünya çapında öylesine iyi tanınan bir kişilik ki, Uluslararası Astronomi Birliği bir gezegene onun adını vermiş! Aynı zamanda bir akademisyen, kaşif, eğitmen, araştırmacı ve danışman olan de Bono, paralel düşünme kavramının fikir babası. Beynin bilgileri kendi kendine organize eden bir düzenek olduğu gerçeğine dayanan bu kavram, yeni fikirler üretilmesine yardımcı oluyor. (YENİ BİNYIL)

Diğer Genel Haberleri