Gümüş hız kesmiyor! 7 yılın zirvesini gördü

Covid-19 pandemisinde yaşanan gelişmelerle güvenli limana artan talep ile yükselişini sürdüren gümüş fiyatları 7 yılın zirvesini gördü.

Bigpara Haber

Küresel piyasalarda yatırımcılar, Covid-19 pandemisinin yeniden yükseldiğine ilişkin belirtilerin yarattığı belirsizliklerin etkisiyle, iniş-çıkışların arttığı hisse senedi piyasalarından çıkıp altın, gümüş ve diğer değerli metaller gibi güvenli limanlara yöneldi. Güvenli limanlara artan talebin etkisiyle yükselişini sürdüren ons gümüş fiyatı 26.20 dolar seviyesine kadar yükselerek son 7 yılın zirvesini gördü.

Haberin Devamı

Ons gümüş 26.20 dolara kadar yükselerek 7 yılın zirvesine ulaşırken; saat 10.40 itibarıyla 22.43 dolardan işlem görüyor. Gram gümüş fiyatları ise aynı dakikalarda 5.11 lira seviyesinde hareket ediyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

 

 

 

 

Bu arada, ABD ve Çin arasındaki kriz de, konsoloslukların karşılıklı olarak kapatılmasıyla gelişmeye devam ediyor. ABD’nin, Çin’den Houston, Teksas’taki başkonsolosluğunu boşaltmasını istedikten sonra, Çin de ABD’den Chengdu kentindeki konsolosluğunu kapatmasını istedi.

 

Diğer Emtia Haberleri