Güler`den TEDAŞ müdürüne sansür

Bigpara Haber
TEDAŞ Genel Müdürü Keklik`in elektrikte bölgesel tarifeyle ilgili toplantısına Enerji Bakanı Güler müdahale etti. Güler, Keklik`e , Konuyla ilgili konuşma dedi

Türkiye`de sansürün kaldırılmasının yıldönümü kutlanırken, Enerji Bakanı Hilmi Güler, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik`in konuşmasını sansürledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın karşı çıktığı elektrikte bölgesel tarife uygulamasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyeceğini duyuran Genel Müdür Keklik`e son dakikada Güler, konu ile ilgili konuşma yasağı koydu. Keklik de yasak üzerine bölgesel elektrik tarifesi uygulamasını anlatmak yerine bilinenleri tekrar ederek, kaçak elektrikle yapılan mücadelenin sonuçlarını anlattı.

Bu arada toplantıda basın mensupları ısrarla Keklik`e bölgesel elektrik tarifesi projesi ile ilgili sorular yöneltti. Ancak Keklik, sorulara Çalışmalar devam ediyor. Ama bölgesel tarifeye geçilmesiyle haksızlıklar ortadan kalkmıyor. Türkiye genelindeki haksızlık bölgelere indirgenecekti yanıtını vermekle yetindi.

KAYIP KAÇAK DENETİMİ
Keklik, toplantıda kayıp kaçakla ilgili istatistikler vermeyi tercih etti. Keklik bu yıl içinde kayıp ve kaçak elektrik kullanımıyla mücadele kapsamında 3 milyon 200 bin abonenin taramasını yaptıklarını anlattı. 170 bin abonenin kaçak elektrik kullandığını saptadıklarını bildiren Keklik, 21 bin 900 abone hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve 120 trilyon ceza kestik. 40 trilyon lira tutarındaki ceza da tahsil edildi dedi.

Diğer Genel Haberleri