Gül: Reformları uygulayacağız

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, hükümetin AB konusunda reformları uygulamaya kararlı olduğunu söyledi

Bigpara Haber
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kıbrıs`taki seçimlerden sonra adadaki sorunun çözümü için yeni bir hamle başlatacaklarının sinyalini verdi. Gül, Seçimlerden sonra, sorunun çözüme kavuşturulması için çok ciddi şekilde anlaşma gayreti içine girilecektir. Aynı gayreti Rum kesiminin de göstermesini bekliyoruz dedi.

Avrupa Birliği Troykası dışişleri bakanlarıyla görüşmek için Roma`da bulunan Gül, u çözümün Annan Planı çerçevesinde olup olmayacağı sorusuna Gerçekçi olmamız gerektiğinin bilincindeyiz yanıtını verdi.

Gül, KKTC`nin öteden beri demokratik yapısıyla dikkati çektiğini belirterek, Nitekim, bu seçimlerden önce de uluslararası kuruluşlardan dileyen herkesin gözlemci gönderebileceği açıkça belirtilmiştir. Seçimlerin demokratik ortamda cereyan edeceğinden eminiz diye konuştu.

Hükümetin AB konusunda reformları uygulamaya kararlı olduğunu söyleyen Gül, Irak sorunu konusunda Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gelinen son noktayla ilişkin, ABD bizi dinlemedi, şimdi bunun sıkıntısını çekiyor ifadesini kullandı.

Diğer Politika Haberleri