Gubretas Gubre Fabrikalari T.a.s.`nin 30.06.1997 Tarihli Mali Tablolarina Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya C

Bigpara Haber
"Ilgi:a) 11.08.1997 gun ve 4/GID-12620/AK-MS/12658 sayili yaziniz.
b) 18.08.1997 gun 26/6721 sayili yazimiza ek. Sirketimizin mali tablolari ile ilgili olarak aciklanmasi istenen konulara iliskin bilgiler asagida takdim edilmektedir.
1)Mamul Stoklari: Stoklarimizdaki artis, kamu kurumlarinin sonbahar donemi ihalelerine hazirlik amaciyla yapilmistir. gorulecegi uzere onemli kalem 20.20.0 gubresidir. Bu gubre Sirketimizin ana uretimidir. Nitekim, TKK Merkez Birligi sonbahar ihalesinden 100.000 tona yakin siparis alinmistir ve sevkiyata Temmuz ayinda baslanmistir.
2)Calismayan kisim giderlerindeki artis: 1997 yilinin Nisan- Mayis aylarinda fabrikalarimiz revizyonlarinin (bakim+onarim) onceki yillardan daha kapsamli ve uzun sureli olarak yapilmasi nedeniyle olusan giderlerin uretime yuklenilemeyen kisminin, Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:XI, NO.1 Tebligi hukumleri cercevesinde Calisilmayan Kisim Giderlerine yuklenmesinden ileri gelmektedir.
3)Finansal borclarimi; kur farki giderlerinden olusmaktadir. Gubre sektorunde uretilen gubrelerin bunyesine giren hammaddelerin tamamina yakin bolumu ithal edilmektedir. Odemeyle, stoklara giren gun arasindaki kur artislari kur farki olarak finansman giderlerine kaydedilmektedir.
4)sirketimiz aleyhine 1991 yilinda acilan Gubag Davasi ile ilgili olarak faaliyet raporlarimizda ve Bagimsiz Dis Denetim raporlarinda her donemde gelismelere iliskin duzenli aciklamalar yeralmaktadir. Netice olarak, Sirketimizin faaliyetlerinde olagandisi bir gelisme sozkonusu degildir. Sene sonu itibariyle donemin karla kapanmasi beklenmektedir. (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri