GSM 1800`de Son 7 Gün...

Bigpara Haber

-Ulaştırma Bakanlığı`nın İmtiyaz Sözleşmesinin İmzalanmasına İlişkin Tebligatı, dün İş Tim Şirketine Ulaştı -Tebligat Çerçevesinde, Sözleşmenin Tebligattan İtibaren 7 İş Günü İçinde İmzalanması Gerekiyor -Anlaşmanın İmzalanmasıyla Birlikte 1. Taksit Ödenecek


İSTANBUL (A.A) - 19.10.2000 - İş Bankası-Telecom İtalia (İş-Tim) ortaklığının 2 milyar 525 milyon dolar fiyatla kazandığı GSM 1800 ihalesiyle ilgili, imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı`nın tebligatı dün şirkete ulaştırıldı. Tebligat çerçevesinde anlaşmanın, söz konusu tarihten itibaren 7 iş günü içinde imzalanması gerekiyor.

Türkiye İş Bankası`ndan Borsa`ya gönderilen açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanlığı`nın, bankanın iştiraki İş-Tim Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. ile imzalayacağı GSM 1800 sayısal hücresel mobil telefon sisteminin kurulması ve işletilmesine ilişkin imtiyaz sözleşmesinin imzalanmasına ilişkin tebligat, İş-Tim şirketine dün ulaştı.

Tebligat çerçevesinde, imtiyaz sözleşmesinin sözkonusu tarihten itibaren 7 iş günü içinde İş Tim Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. ile Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanması gerekiyor. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bu konuda kısa bir süre önce A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay İdare Kurulu`nun GSM 1800 şebekesi işletme hakkı devir sözleşmesi taslağıyla ilgili kararını Ulaştırma Bakanlığı`na ve Bakanlığın da İş-Tim şirketine tebliğ edildikten sonraki bir hafta içinde, parafe edilmiş sözleşmenin imzalanmasının sözkonusu olacağını ve birinci taksitin ödeneceğini bildirmişti. İkinci taksit ise izleyen 3 ay içinde ödenecek.

Diğer Teknoloji Haberleri