GSM-1800`de Erken Bitiren ALO Dedirtecek

Bigpara Haber

Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Türkiye`nin GSM 1800 operatörleri İş-Tim ve Türk Telekom`un faaliyete geçecekleri tarihin henüz belirlenmediğini, takvimin belirlenmesinin ardından hazırlıklarını tamamlayan operatörün faaliyete geçebileceğini bildirdi.

Öksüz, ANKA`ya yaptığı açıklamada, Türkiye`nin üçüncü ve dördüncü GSM operatörleri İş-tim ve Türk Telekom`un aynı anda faaliyete geçmesi gerektiğini sürekli vurguladığını belirtti. Operatörlerin faaliyete geçecekleri tarihin henüz saptanmadığını bildiren Öksüz, Bir görelim hazırlıklarını, yatırımlarını ve nereye geldiklerini. Önümüzdeki günlerde hazırlıklarını bitirip gelecekler. Biz onlara `şu tarihten sonraki hergün sizin alo demeniz için serbesttir` diyeceğiz dedi.

Operatörlerden birinin diğerinin gerisinde kalması durumunda önce gidene sen dur demeyeceklerini belirten Bakan Öksüz, öngörülen sürenin dolmasının ardından hazırlıklarını tamamlayan operatörün faaliyete geçebileceğini kaydetti.

Telekom`da öneri yok

Öksüz, Telekom`un satışına arpalık olduğu için karşı çıktığı suçlamalarına da sert tepki gösterdi. Öksüz, Telekom`un özelleştirilmesiyle ilgili en küçük bir konunun bile netleşmedğini belirterek, Ben öyle hayaller üzerine, buz üzüreni yazı yazan adam değilim. Hiç öyle adam olmadım. O yüzden dobra dobra açık açık konuşuyorum. provakatif çoğu insan o yüzden benden rahatsız oluyor. onların rahatsız olmaları da beni hiç rahatsız etmiyor diye konuştu.

Bir iş yapılacağı zaman o konuyla ilgili bilgileri, belgeleri, karşılaştırmalı çalışmaları ve alternatifleri görmeden akla ilk geleni yapmanın isabetli olmayacağını belirten Öksüz, tesadüflerle özelleştirme yapılamayacağını belirtti.

Kimseyle alıp veremediğim bir şey yok diyen Öksüz, kamu adına karar verirken, kapalı kapılar ardında, kulislerde orda-burda gizli saklı oynaşarakk arar verilemeyeceğini söyledi.

Öksüz, neyi, niçin, ne zaman ve kimlerle yaptıklarını bilmek zorunda olduğunu anlatarak, bunun da herkes tarafından bilinmesi gerektiğini kaydetti. Öksüz, Telekom`un özelleştirilmesiyle ilgili olarak oluşturulan komisyondan, yöntemle ilgili şu ana kadar somut bir öneri gelmediğini bildirdi.(ANKA)

Diğer Teknoloji Haberleri