``Gözden geçirmede sona gelindi``

Devlet Bakanı Ali Babacan, IMF ile ikinci kez yapılan programın 5’inci Gözden Geçirme görüşmesinin birkaç güne kadar tamamlanacağını söyledi

Bigpara Haber
Devlet Bakanı Ali Babacan, ekonomi yönetiminin sadece masa başında rakamlara, grafiklere bakarak, ona göre karar verme şeklinde algılanamayacağını belirterek, ´´Ne zaman reel sektör gülümserse, mutlu olursa bu bize daha iyi ekonomik veri olarak yansıyacak´´ dedi.

Devlet Bakanı Babacan, IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam ile birlikte GİMAT esnafını gezerek, sorunlarını dinledi. Babacan, esnafla görüşmeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, GİMAT´ın Türkiye´deki gıda sektörünün kalbi durumunda olduğunu belirterek, reel sektör temsilcilerinin, sanayicilerin, esnafın sorunlarını ilk ağızdan dinlemeye çalıştıklarını kaydetti. Babacan, ekonomi yönetiminin sadece masa başında rakamlara, grafiklere bakarak, ona göre karar verme şeklinde algılanamayacağını söyledi.

IMF heyetinin İstanbul´da reel sektör temsilcileriyle, Ankara´da da TOBB ile görüştüğünü hatırlatan Babacan, Moghadam´a, küçük ve orta boy işletmelerin temsilcileriyle görüşmelerini teklif ettiğini ve bu teklifinin kabul edildiğini anlattı. Babacan, ´´Ne zaman reel sektör gülümserse, mutlu olursa bu bize daha iyi ekonomik veri olarak yansıyacak´´ diye konuştu.

5. GÖZDEN GEÇİRME...
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Babacan, bir soru üzerine, bugün 5. gözden geçirmeye ilişkin soruları yanıtlamayacaklarını belirterek, IMF yetkililerinin gitmeden açıklama yapacaklarını, 5. gözden geçirme çalışmalarının önemli bir kısmının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Babacan, ´´GİMAT´taki temaslar 5. gözden geçirme çalışmaları kapsamında değerlendirilecek mi?´´ sorusuna ise, şu yanıtı verdi: ´´Bu sadece önümüzdeki dönem için bir ufuk turu. Reel sektörü önemseyen bir ekonomi politikası çiziyoruz. Siyasi istikrar ve ekonomik istikrarın ardından reel sektöre daha fazla önem vermek gerekiyor. Reel sektörün sorunlarının çözümü orta ve uzun vadede gelişme için temel şartlardan biridir.´´

Diğer Ekonomi Haberleri