Gore-Bush dış politika savaşları

Bigpara Haber
ABD siyaset arenasında dış politika sorunlarının egemenliği devam ederken, başkanlığın iki adayı, yarın (bugün) St. Louis`de gerçekleşecek olan son televizyon tartışmasına hazırlanıyor.


Başkan Yardımcısı Al Gore rakibini, Yemen`de gerçekleşen bombalamayı siyasi nedenlerle istismar etmekle suçladı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Bush`un bu alandaki deneyimsizliğine dikkat çekti. Bush`un başkan yardımcısı adayı Dick Cheney ise Cuma günü yaptığı bir açıklamada, Cole savaş gemisine yapılan saldırının sağlam kaynaklara sahip bir ordu yapılandırılmasına olan gereksinimi ortaya koyduğunu vurgulayarak, Clinton yönetimini orduyu zayıflatmakla tekrar tekrar suçladı.


Demokratik Parti`den senatör Christopher Dodd, Bush`un yaptığı hatalı açıklamaların üzerine gitmediği için medyayı eleştirdi. Dodd, Gore`un hatalı açıklamalarının ise derin araştırmalara tabi tutulduğunu belirtti. Bush iki kez, Avrupalı hükümetleri Balkanlarda daha çok ordu birliği bulundurmaya zorlayacağını söyledi. Oysa Avrupalı birlikler şu noktada eski Yugoslavya`daki barış gücünün çoğunluğunu oluşturuyor.


Bir önceki First Lady (başkan eşi) Barbara Bush ve Bush`un annesi Barbara Bush ve Bush`un ulusal güvenlik danışmanı Condoleezza Rice, başkan adayının kadın oylarını çekebilmesi amacıyla birkaç eyalette kampanyaya çıkacak. Aynı zamanda 29 Cumhuriyetçi vali 24 eyaleti ziyaret ederek Bush`un politikalarını anlatacak ve onun eleştiriye uğrayan Texas politikalarını savunacak. (FİNANSAL FORUM - FİNANCİAL TİMES)


Diğer Genel Haberleri