Google`ın karı yatırımcıya yaranamadı

Dünya internet devi Google`ın açıkladığı dördüncü çeyrek karrakamları yatırımcıları tatmin etmedi

Bigpara Haber

Dünya internet devi Google`ın açıkladığı dördüncü çeyrek kar  rakamları yatırımcıları tatmin etmedi.

HÜRRİYET

Şirketin geliri beklentilerin altında olunca hisselerde de hızlı bir düşüş yaşandı.  Dünkü işlemlerde yüzde 3 değer kazanan Google hisseleri, bilanço geldikten sonra ise piyasa kapanışının ardındaki işlemlerde yüzde 9`a varan bir düşüş yaşadı.

Google, yılın son çeyreğindeki gelirlerini geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 51 artırarak 4.83 milyar dolara yükseltti. Google`ın ticari partnerleri ile paylaştığı reklam satışları düşüldükten sonra ise gelirler 3.39 milyar dolar olarak gerçekleşti. Piyasadaki beklentiler ise 3.45 milyar dolar düzeyindeydi.

Aynı dönemde Google`ın net karı ise geçen yılın dördüncü çeyreğine göre yüzde 17 artarak 1.44 milyar dolar olarak kaydedildi.

Google CEO`su Eric Schmidt, dördüncü çeyrekte gösterdikleri performansstan son derece memnun olduklarını ifade ederek, Elde ettiğimiz gelir esas faaliyet alanımızdaki kuvvetimizi yansıtıyor diye konuştu. Schmidt, 2008 yılı için de iyimser olduğunu dile getirdi.

Dördüncü çeyrekte yarısı mühendis olmak üzere 900 kişiyi işe alan Google`ın dünya çapında 17 bine yakın çalışanı bulunuyor.

Diğer Genel Haberleri