Google`ın kârı beklentilerin altında!

Arama motoru devi Google ilk çeyrek kârını açıkladı...

Bigpara Haber

Arama motoru devi Google`un gelirleri, reklam fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak tahminlerin altında kaldı.

İnternet arama motoru Google Inc.`in cep telefonlarında reklam vermeye geçişinde zorlanması ve satışların tahminlerin altında olmasıyla maliyetleri arttı.

Bloomberg`in verilerine göre Google`ın ortaklara geçen satışlar hariç cirosu ilk çeyrekte 12.2 milyar dolar ile analistlerin 12.3 milyar dolar beklentisinin gerisinde kaldı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Google`ın kitlesi istikrarlı bir şekilde, şirketin masaüstü ve tabletlerdeki pazarlama noktalarından daha az para kazandığı akıllı telefonlara geçiş yapıyor. Facebook Inc. ve diğer rakipler de Google`ın internet pazarındaki hakimiyetini tehdit ediyor. Şirketin CEO`su Larry Page promosyon satın almak için daha fazla reklamcı çekerek toplam hacmi yüzde 26 artırmayı başarsa da, ortalama reklam fiyatı yüzde 9 düştü.

Google`ın net geliri ilk çeyrekte hisse başı 5.04 dolar olmak üzere, bir yıl önceki 3.35 milyar dolardan 3.45 milyar dolara yükseldi.

Yakın vadede en büyük riskin mobil alan olduğuna dikkat çeken S&P C apital IO Inc.`in analistlerinden Scott Kessler, Mobil kesinlikle Google ve diğer oyunculara hacim konusunda yardımcı oluyor, ancak fiyatlamaları olumsuz etkiliyor dedi.

Diğer Teknoloji Haberleri