Glock: Hayalet silah değiliz

Bigpara Haber
Merkezi Avusturya`da olan Glock silah firmasının başkan yardımcısı Andreas Steindl, Glock tabancalarının, Türkiye`de, `hayalet tabanca` şeklindeki yanlış imajından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Steindl, Türkiye dışında hiçbir ülkede bu imaj nedeniyle sıkıntıya düşmediklerini belirterek, uluslararası kalite ve güvenilirlik açısından küresel olarak tanınan bir şirket olduklarını vurguladı.
Glock şirketinin yönetim kurulu başkanı ve sahibi Gaston Glock`tan sonraki `ikinci yetkili` ve uluslararası pazarlama başkanı Andreas Seindl, Glock`un, Türkiye`de `hayalet tabanca` imajı nedeniyle, MKEK`nin Türkiye siparişlerini durduğunu anlattı.
Başta ABD olmak üzere 100`den fazla ülkedeki güvenlik kuvvetleri tarafından tercih edilen Glock tabancalarının imalatında yüzde 86 oranında özel polimer madde kullanıldığını ve polimerin diğer bütün yeni nesil tabancalarda kullanılan bir madde olduğunun altını çizen Steindl, bunun da görünmezlik sağlamadığını vurguladı. Andreas Steindl, Kesin olan şudur ki Glock tabancaları metal dedektörler tarafından saptanabilir ve x-ray cihazlarında görünebilir. Biz IDEF 2007 fuarı başta olmak üzere Glock`un `hayalet tabanca` olmadığını birçok kez kanıtladık dedi.

`MKEK sipariş durdurdu`
Glock tabancalarının, görünebilirlik açısından polimer gövdeli tabancalardan farkı olmadığını yineleyen Glock yetkilileri, siparişlerin, `hayalet silah` iddiası gerekçesiyle, MKEK tarafından durdurulduğunu belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü`nün bu silahların ithalinde sakınca olmadığına dair izin verdiğine işaret eden şirket yetkilileri, rekabet kuralları çerçevesinde, kendilerine eşit fırsat sağlanmasını istedi.

Diğer Genel Haberleri