GİYİMKENT`e 3 milyon $`lık yatırım

Bigpara Haber
Sultanhamam, Mahmutpaşa, Mercan, Osmanbey, Merter gibi İstanbul`un dört bir yanına dağılan konfeksiyoncuları bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan GİYİMKENT, üyelerine yeni, çağdaş bir hizmet vermeye hazırlanıyor.

Bu çerçevede GİYİMKENT`te Kongre Merkezi, Sergi ve Fuar salonlarını aynı çatı altında toplayacak çok amaçlı binanın temeli Devlet Bakanı Faruk Bal tarafından atıldı. 6 bin metrekarelik çok amaçlı binanın 3 milyon dolara mal olması planlanıyor.

Temel atma töreninde söz alan Devlet Bakanı Faruk Bal, `Giyimcilerden istirhamım markalaşmalarıdır. Dünyada sadece emekle değil, kalite ve marka olarak da Türkiye`ye hizmet etmemiz gerekir` dedi. Giyim, inşaat ve turizmde dünyada öncü olan Türkiye`de çarkları ilk döndüren reel sektör alanının giyim olduğuna dikkat çeken Bal, bu alanda ihracatta önemli bir başarı yakalandığını da söyledi. Törende konuşan GİYİMKENT Kooperatifi Başkanı Abdullah Çınar ise, yaşanan ekonomik krizin kendilerine çok şey öğrettiğini, Doğu`dan gelen Çin tehlikesini görmekle birlikte, gözlerini Batı`nın kalite rekabetine çevirmekten korkmadıklarını kaydetti. Çınar ayrıca, 200 milyon doları aşan yatırımla gerçekleşen toplam 2 bin 200 müstakil işyerini barındıran GİYİMKENT`in İSTOÇ gibi ölü doğmaması için, ulaşım probleminin halledilmesi gerektiğine değindi ve bu konuda Devlet Bakanı Faruk Bal`dan yardım sözü aldı.

Diğer Genel Haberleri