Girişimciler iyi karne aldı

Girişimcilerin sayısı artıyor

Bigpara Haber



KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Türkiye’de 33 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “Küresel Girişimcilik Monitörü 2013 Türkiye” sonuçlarına göre, her 100 kişiden 32’sinin önümüzdeki üç yıl içerisinde girişimcilik faaliyetinde bulunmayı hedeflediğini söyledi.



Türkiye’deki girişimcilik iştahı, gelişmekte olan ülkeler ortalaması olan yüzde 29.09’un ve gelişmiş ülkeler ortalaması olan yüzde 14.27’nin üzerinde olmasıyla dikkat çekiyor.

Leblebici: Büyük potansiyel var

KOSGEB öncülüğünde, Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) desteğiyle Türkiye ayağı hazırlanan Küresel Girişimcilik Monitörü araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmaya dünya GSYH’nin yüzde 90’ını, nüfusun ise yaklaşık yüzde 75’ini temsil eden farklı ekonomik kalkınma düzeylerinde 70 ülke katıldı.
KOSGEB Başkanı Kaplan, GEM 2013 sonuçlarına göre Türkiye’nin kendi kategorisindeki 30 ülke arasında 8’inci sırada bulunduğunu söyledi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de, “Ülkemizin sahip olduğu genç, eğitimli, teknolojiye ve yeniliğe açık işgücüyle girişimcilik konusunda bölgesel bir çekim merkezi olması için büyük bir potansiyeli var” dedi. TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ise, “Bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkan girişimcilik haritası bizlere rehber olacaktır” dedi.

Diğer Sektör Haberleri