Gima Gida Ve ıhtiyac Maddeleri Turk A.s.`nin 31.10.1997 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. 10 Temmuz 1997 tarihli ozel durum aciklamamizla duyurdugumuz ve sirketimizin yeniden yapilanma surecinin onemli bir parcasini teskil eden, mevcut magazalarin yenilenmesi projesinin ilk etabini olusturan ciro bakimindan en onde gelen 11 magazamizin yenileme calismalari 24 Ekim 1997 itibariyle sonuclanmistir. Yenilenmis olan magazalarin Ekim ayinda gostermis olduklari performans yenileme calismalarinin sonucunda beklenen ciro artislarinin gerceklesmis oldugunu gostermektedir. Haziran ayi sonu itibari ile baslatilmis olan proje kapsaminda 11 magazamizin 24 gun ile 3 ay arasinda degisen surelerle kapali kalmalari sirketimizin bu sure icerisinde onemli olcude ciro kaybetmesine yol acmistir. Yenileme calismalari kapsaminda yaklasik 765 milyar TL`Lik yatirim yapilmistir. Yatirimin bir bolumunun dis kaynaklardan karsilanmasi sonucunda dogan faiz ve kur farklari ile bu donemde imzalanan Toplu Sozlesme cercevesinde yapilan ucret artislari sirket finansal performansinin gecici olarak dusmesine sebep olmustur.
Satislar
Net Satislar
3.Uc Aylik Donem 1996 1.670.544, 1997 2.554.957 milyon TL
4.Uc Aylik Donem 1996 2.393.993, 1997 4.935.000 milyon TL
1-29 Ekim satislari gozonune alinarak hazirlanmistir. Proje kapsaminda kapatilarak yenilenen magazalarimizin sirket toplam satislari icindeki payi %43`dur. Projenin supermarket satislarinin en dusuk duzeyde oldugu yaz aylarinda gerceklestirilmesi ortaya cikan donem zararinin arttirmis fakat yillik performans goz onune alindiginda toplam ciro kaybini asgariye indirmistir. Sirketin Ekim ayi net satislarinin gecen seneye oranla %79 artmasi projenin istenilen hedeflere ulastigini gostermektedir. Magazalarimizin hepsinin tum ay boyunca acik olacagi Kasim ayinda gecen seneye gore %113 ciro artisi hedeflenmektedir.
Yatirim: Ilk etabi olusturan 11 magazanin (toplam olarak 19.498 m2) yenilenmesi icin yaklasik 765 milyar TL yatirim yapilmistir. Genis kapsamli olarak yurutulen yenileme calismalarinda alisilmis magaza tadilati calismalarina ek olarak otomasyon ve lojistik alt yapisi modernize edilmis, magaza personeline egitim verilerek yeni prosedurleri hayata gecirilmis, Gima`nin yenilenen kurum kilmiginin uygulanmis, magazalarin lay-out, urun gami ve stok seviyelerini optimum hale getirilmistir. Yenilenen magazalarda gerceklesen buyuk olcude ciro artisinin yani sira magaza verimliligi alaninda da kayda degre ilerlemeler elde edilmistir. Projenin ikinci etabinda ele alinacak magazalarda ilk etapta yenilenen magazalara gore daha az kapsamli bir yenilemeye ihtiyac olmasi sebebiyle ikinci etapta yenileme calismalari mumkun oludgu olcude magazlaar kapatilmadan yurutulecektir. Ikinci etabin en onemli hedefi sirketin tum magazalarinin ayni otomasyon catisi altinda birlestirilmesidir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri