Gima franchise ile yayılacak

Bigpara Haber
Genel Müdür Dengiz Pınar, iseyen girişimcilere Gima mağazası açma izni verebileceklerini söyledi Gima Genel Müdürü Dengiz Pınar, bir yıl sonra büyük market zincirlerinin franchising sistemine geçmeye başlayacağını belirterek, kendilerinin de bu yönde bir projeleri olacağını söyledi. “Şu anda dünya kadar girişimci Gima’nın franchisor’ü olmak istiyor diyen Pınar, bu firmaların Gima’nın satın alma gücünden yararlanıp daha başarılı olmayı hedeflediğini kaydetti. Büyük zincirlerin, heryeri satın almasının mümkün olmadığını, bunun da franchising sistemini gündeme getirdiğini anlatan Pınar, şunları söyledi: “Beş yıl sonrasında küçüklerin, teker teker üç büyük zincire bağlanacağına inanıyorum. Böylece sektördeki büyüklerin pazar payı artacak.

Ortaklığa açık değiliz;
Pınar, Gima’nın kuracağı franchising sistemine dahil olmak isteyen mağazaları, şirket uzmanlarının standartlara göre dizayn edeceğini, bu mağazaların personellerinin yine Gima tarafından eğitileceğini bildirdi. Pınar, “Franchisor’lerimiz bir telefonla ya da e - mail gönderdiklerinde 43 bin çeşit ürünü kapılarında bulabilecek dedi.

Pınar, Gima’nın son üç yıldır büyük bir yatırım atağında olduğunu, apartman altı mağazalarını kapatıp, otoparkı olan büyük mağazalar açtığını, halen mağaza sayısının 80 düzeyinde bulunduğunu söyledi. Bu yıl 30 milyon dolar yatırım planladıklarını, bunun 22 milyon dolarına yakınını da gerçekleştirdiklerini belirten Pınar, “Gima satılıyor söylentilerine de açıklık getirdi:“Öyle bir stratejimiz olsa son üç yılda bu kadar yatırım atağına girer miydik! Bu yıl 30 milyon dolarlık yatırım yapar mıydık! Bu kadar yatırımı satmak için mi yapacağız!Pınar, satış bir yana ortaklık teklifine bile açık olmadıklarının altını çizdi.

Ay sonunda Diyarbakır’da ;Gima’nın halen 27 ilde mağazaları bulunduğunu hatırlatan Pınar, il sayısını 35’e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Pınar, önümüzdeki dönemde daha çok yazlık bölgelerde mağaza açmayı planlamakla birlikte, Türkiye’nin her yerinde hizmet vereceklerini de vurguladı.

Ay sonunda Diyarbakır’da çok büyük bir mağazayı hizmete açacaklarını kaydeden Pınar, kasımda İş Bankası Kuleleri’nin altındaki mağazanın, yıl sonunda da Ankara’daki alışveriş merkezinin açılışının yapılacağını söyledi. (MİLLİYET)

Diğer Genel Haberleri